Ciberdelinqüència augmentada

Malware

La pandèmia del Covid-19 ha canviat en una setmana el dia a dia d’empreses i particulars, ha provocat el tancament de negocis, centres d’educació, ens manté en un aïllament quasi total, en un intent per posar fre a la expansió de la malaltia i la economia es resisteix a tot arreu. I tot i que són molts els què están posant el seu esforç a ajudar a aquesta situació de crisis, també hi ha qui està disposat a aprofitar-se d’ella.

Si ja en tenien prou els hospitals espanyols amb aquesta pandèmia, ara s’els hi suma també el virus de la ciberseguretat i de les “fake news”. Els ciberdelinquents no entenen de crisis sanitàries ni de ètica i veuen en la por un negoci lucratiu, pel què porten setmanes aprofitant l’interès creixent pel coronavirus per infectar dispositius i robar dades.

Però què busquen aquests ciberdelinqüents? L’objectiu que persegueixen les persones darrera aquest tipus d’accions és fer-se amb un rescat.

L’email, la principal amenaça.

phishing

Per a més informació sobre els principals tipus de Malware que estàn actuant aprofitant la situació del COVID-19, la disposeu a la nostra web www.business-action.com.

Si necessites assessorament en ciberseguretat, posa’t en contacte amb nosaltres. El departament d’Assessorament en Digitalització i IT està a la teva disposició.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s